تاریخچه رنو for Dummies

در اول ژانویه ۱۹۴۵ به دستور دوگل کمپانی به‌طور کامل توسط دولت مصادره شد و نام آن به «کارخانه ملی رنو» تغییر کرد. این کارخانه تنها موردی بود که توسط دولت به این صورت و دائمی در اختیار قرار گرفت.

در‌ ظاهر مگان، زبان طراحی رنو به شکلی کاملا مشابه دیگر محصولات مدرن این برند تقلید شده است.

این خودرو در ایران نیز توسط سایپا و پارس خودرو تا سال ۱۳۸۶ در تیپ های مختلف تولید می‌شد.

این شرکت در سال ۱۹۰۵، سفارش ساخت ۲۵۰ دستگاه تاکسی را دریافت نمود، که این قرارداد باعث پیشرفت زیادی برای این کمپانی داشت.

تاریخ خودرو در ایران با رنو فرانسه آغاز شد. وقتی که در سال ۱۲۷۹ (۱۹۰۰ میلادی) دو دستگاه رنو به سفارش مظفرالدین شاه قاجار وارد ایران شد و مردم کوچه و بازار برای اولین بار با کالسکه دودی و ارابه آتشین آشنا شدند. از آن زمان، خودروهای رنو همیشه در بازار ایران حضور داشته‌ و جزو پرفروش‌ها بوده‌اند. خودروهای رنو به دو صورت به دست مشتریان ایرانی رسیده‌ و می‌رسند.

این برند مانند بسیاری از برندهای دیگر، دستخوش تغییرات زیادی شد و فراز و نشیب‌های بسیاری داشت. این بالا و پایین‌ها شامل رسوایی در زیرساخت‌های این برند یا دست و پنجه نرم کردن با بحران‌هایی نظیر بحران سوخت می‌شود.

علاوه بر خرید، امکان اجاره خودرو بدون راننده ماشین های رنو نیز وجود دارد.

شرکت رنـو بزرگترین سهام دار شرکت رومانیایی داچیا، تاریخچه رنو ۵ شرکت ترکیه ای اویاک-رنو، شرکت کره‌ای رنـو سامسونگ موتورز و شرکت ایرانی رنو پارس می باشد. همچنین ۴۳/۴ ٪ از سهام شرکت ژاپنی نیسان و ۲۵ ٪ از روسی آوتوواز را نیز در اختیار دارد.

لویی خود را به قاضی معرفی کرد و تا چند وقت در زندان منتظر محاکمه بود، اما سرانجام در روز ۲۴ اکتبر سال ۱۹۴۴ به دلایلی نامعلوم درگذشت.

تولید این خودرو تا سال ۲۰۰۰ ادامه داشت و جایگزین رنو ۲۵ شد.

وی در سال ۱۹۴۵ در حالی که در انتظار محاکمه خود بود، در زندان درگذشت.

این شرکت، برای ۵۰ سال بعدی، تحت کنترل دولت باقی ماند. فلسفه اصلی تغییر نیافت و ابداعات متعددی همچنین در دنیای مسابقات نیز عرضه شد.

پس از به دست آوردن مالکیت ۹۹ درصدی برند داچیا (با تلفظ انگلیسی دِیسیا) توسط رنو در سال ۱۹۹۹ تصمیم گرفته شد تا برنامه جهانی رنو برای طراحی و توسعه خودرویی ارزان و در عین حال مدرن و استاندارد برای بازارهای در حال توسعه آغاز شود. داچیا برندی بود که با همکاری دولت رومانی و رنو در دهه ۶۰ میلادی خلق شد تا به تولید محصولات رنو با امتیاز و برند خود در رومانی بپردازد اما عقب ماندگی آن به مرور زمان و مانور زیاد آن بر روی محصولات قدیمی رنو (نظیر رنو ۱۲) موجب شد تا مسئولین رنو به فکر بیفتند تا با تصاحب مالکیت آن، محصولات مدرنی را در آن مجموعه به تولید برسانند.

ایران خودرو در سال ۱۳۸۵ محصول تندر ۹۰ را با همکاری شرکت رنو فرانسه به سبد محصولات خود اضافه کرد و به همکاری انحصاری دیرینه با پژو خاتمه داد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *